Venskabskirken i Nigrande, Letland

Landsbyen Nigrande ligger i et fattigt område 160 km fra hovedstaden Riga. Der mangler arbejdspladser, derfor er mange indbyggere flyttet eller emigreret for at finde arbejde.

Året rundt hjælper Karlslunde Kirke vennerne i Nigrande. Vi indsamler tøj og legetøj, og der afholdes arrangementer for at indsamle penge - både til kirken i Nigrande og til hjælp for skolebørn og andre trængende borgere.

[Briller-2]

Karlslunde gav briller til 9 elever i Nigrande – her ses 2 af eleverne.

Unge og voksne fra Nigrande inviteres til at besøge Karlslunde og bo hos gæstfrie borgere. Nogle af de unge deltager i FDF-sommerlejren.  Det giver gode oplevelser og venner.

Venskabet har nu varet i 20 år, og det er blevet bedre hele tiden.

Sognepræst Christina Feddersen er en af de mange aktive i Letlandsudvalget. Hun fortæller:

- Det er fantastisk at se, hvordan støtten til Nigrande opfylder nogle behov og sætter gang i aktiviteter.  For nylig har vi skaffet gynger til skolens legeplads, og vi har givet skolebørnene en spændende og lærerig tur til dyreparken Cīruli 60 km fra Nigrande. Det var dejligt at få tilbagemelding om, at børnene er glade for vores hjælp.

Her kan du læse mere:  Venskab i 20 år    Sommerfesten    Karlslunde Kirke [til startsiden]